fbpx

Въведи ключова дума

Зеленчуци по азиатски

Зеленчуци по азиатски

 

Зеленчуци по азиатски

Сотираните зеленчуци вече могат да бъдат различни! А тайната е винаги в подправките.
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 15 minutes
Общо време 30 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Вегетарианско, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 4

Необходими продукти
  

  • 3 бр моркови средно големи
  • 2 глави лук средно големи
  • 8 бр шийтаке пресни и големи
  • 230 гр бамбукови стръкчета отцедено тегло
  • кокосови аминокиселини на вкус
  • 3 сл кокосово масло
  • пресен кориандър
  • джинджифил, морска сол, черен пипер на вкус

Инструкции
 

  • Нарежи лука, шийтакето и морковите на дълги ивици. Първо соритай морковите в предварително загрятия на котлона уок тиган с половината от кокосовото масло за 1-2 минути.
  • Добави останалото кокосово масло, лука и шийтакето. Сотирай за още 1-2 минути.
  • Последно сложи бамбуковите стръкчета, както и подправките по вкус, включително и кокосовите аминокиселини.
  • При сервиране, поръси с пресен кориандър.

Допълнителна информация

Гарнитурата вече може да бъде различна! За мен тайната е в микса от подправки - кокосови аминокиселини, джинджифил и пресен кориандър.
Ако все още кокосовите аминокиселини са ти непознати, имай предвид че са малко по-кисели, по-течни и почти безсолни в сравнение със соевия сос. За мен са най-добрият му заместител, тъй като не съдържат глутен, не са ГМО продукт и добавената сол обикновено не е трапезна. Затова е желателно да опитваш зеленчуците, докато ги прибавяш, за да си намериш точния вкус за теб. А самите аминокиселини вече не ги намирам в България, така че ги поръчвам онлайн от Англия или Германия.
Ястието се приготвя изключително лесно. Нужни са ти буквално 5 минути на котлона и зеленчуците по азиатски се превръщат в чудесен партньор на глазираната сьомга на фурна. А защо да не им се насладиш самостоятелно?! При всички положения, тази рецепта е истинско пиршество за небцето.
Ключови думи бамбукови стръкчета, джинджифил, кокосови аминокиселини, кокосово масло, кориандър, лук, моркови, морска сол, шийтаке

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating