Зеленчуци по азиатски
Зеленчуци по азиатски
Сотираните зеленчуци вече могат да бъдат различни! А тайната е винаги в подправките.
Необходими продукти
- 3 бр моркови средно големи
- 2 глави лук средно големи
- 8 бр шийтаке пресни и големи
- 230 гр бамбукови стръкчета отцедено тегло
- кокосови аминокиселини на вкус
- 3 сл кокосово масло
- пресен кориандър
- джинджифил, морска сол, черен пипер на вкус
Инструкции
- Нарежи лука, шийтакето и морковите на дълги ивици. Първо соритай морковите в предварително загрятия на котлона уок тиган с половината от кокосовото масло за 1-2 минути.
- Добави останалото кокосово масло, лука и шийтакето. Сотирай за още 1-2 минути.
- Последно сложи бамбуковите стръкчета, както и подправките по вкус, включително и кокосовите аминокиселини.
- При сервиране, поръси с пресен кориандър.
Допълнителна информация
Гарнитурата вече може да бъде различна! За мен тайната е в микса от подправки - кокосови аминокиселини, джинджифил и пресен кориандър.Ако все още кокосовите аминокиселини са ти непознати, имай предвид че са малко по-кисели, по-течни и почти безсолни в сравнение със соевия сос. За мен са най-добрият му заместител, тъй като не съдържат глутен, не са ГМО продукт и добавената сол обикновено не е трапезна. Затова е желателно да опитваш зеленчуците, докато ги прибавяш, за да си намериш точния вкус за теб. А самите аминокиселини вече не ги намирам в България, така че ги поръчвам онлайн от Англия или Германия.Ястието се приготвя изключително лесно. Нужни са ти буквално 5 минути на котлона и зеленчуците по азиатски се превръщат в чудесен партньор на глазираната сьомга на фурна. А защо да не им се насладиш самостоятелно?! При всички положения, тази рецепта е истинско пиршество за небцето.