fbpx

Въведи ключова дума

Пресни ягоди с домашен шоколад

Пресни ягоди с домашен шоколад

 

Пресни ягоди с домашен шоколад

Свежи, сочни и бързи за приготвяне! Прекрасен десерт или различен подарък за любим човек - ти избираш!
Време за подготовка 10 minutes
Време за готвене 40 minutes
Време за охлаждане 10 minutes
Общо време 1 hour
Кухня Без глутен, Веган, Вегетарианско, Палео

Необходими продукти
  

  • 20 бр ягоди пресни и големи
  • 1 шепа лешници сурови и смлени
  • 5 сл кокосови трици
  • 5 сл шамфъстък смлян

Течен шоколад

  • 120 гр какаова паста
  • 1 сл какаово масло
  • 1 сл мед

Инструкции
 

  • Изчисти, измий и подсуши добре ягодите.
  • Подготви си всички съставки за декорация в отделни купички - смлените сурови лешници, смления шамфъстък, кокосовите трици.

Течен шоколад

  • Разтопи какаовата маса и какаовото масло на водна баня.
  • Махни от котлона, добави меда и разбъркай добре до хомогенна смес.
  • Остави да се охлади за няколко минути.

Декорация

  • Потопи всяка ягода в течния шоколад и оваляй в декорация по избор.
  • Подреди ягодите в подходящ съд с хартия за печене и остави за 10 минути да стегнат в хладилника.

Допълнителна информация

Тази рецепта дори не е рецепта - просто е чиста наслада за небцето! За съжаление, може да се прави само няколко месеца в годината.
Изпълнението й е изключително лесно, а резултатът - различен и вкусен десерт, без вредни съставки. Най-хубавото е, че е и перфектният подарък за любим човек - хем става за ядене, хем е ръчно направен с грижа и любов, хем няма шанс да се развали, защото изчезва скорострелно!
Опитай, ще ти хареса!

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating