fbpx

Въведи ключова дума

Сурови бонбони Нутела

Сурови бонбони Нутела

 

Сурови бонбони Нутела

Тези бонбони се приготвят бързо, хапват се лесно и се помнят дълго!
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 1 hour 30 minutes
Общо време 1 hour 45 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 33 бр

Необходими продукти
  

Бонбони

  • 130 гр лешници сурови и смлени или остатъци от лешниково мляко
  • 4 сл кокосови стърготини
  • 5 сл какао на прах сурово
  • 3 сл какаови зърна счукани
  • 2 сл лешников тахан
  • 3 сл мед
  • 3 сл кокосово масло разтопено
  • 2 сл паста от фурми препълнени
  • 33 бр лешници цели, сурови и киснати

Течен шоколад

  • 100 гр какаова паста
  • 2 сл какао на прах сурово
  • 10 гр какаово масло
  • 2 сл кокосово масло
  • 1 сл мед

Инструкции
 

Бонбони

  • В дълбока купа смеси смлените лешници, кокосовите стърготини, какаото и счуканите какаови зърна.
  • След това добави по-течните съставки – мед, кокосово масло, тахан и паста от фурми. Намачкай добре с ръце и започни да оформяш малки топчици с цял лешник по средата.
  • Подреди в подходящ съд и остави да стегнат в хладилника за час.

Течен шоколад

  • На водна баня сложи какаовата маса да се разтопи. Бъркай периодично с дървена лъжица.
  • След това добави какаото на прах като продължаваш да разбъркваш. Финално добави кокосовото масло, какаовото масло и меда.
  • Остави хомогенната консистенция да изстине малко и започни да потапяш бонбоните един по един в нея.
  • Подреди в подходящ съд, поръси с кокосови стърготини и остави на 15-20 минути да стегнат в хладилника.

Допълнителна информация

Рецептата е повече от лесна, така че нямам специални допълнителни съвети, с които да ти улесня изпълнението й. 
Със сигурност можеш да използваш смлени сурови лешници за сместа за бонбоните, ако нямаш остатъци от домашно лешниково мляко. Тъй като аз лично нищо не обичам да изхвърлям, обикновено имам налични такива.
Желателно е лешниците да са сурови и киснати, за да се намали количеството на инхибитори в тях и да са по-лесни за усвояване. Лешниците се киснат между 8 и 12 часа, с щипка хималайска сол, която активира ензимите за неутрализиране на инхибиторите. Ако имаш желание да дехидратираш ядките след това, поздравления! Аз толкова  мотивация не съм намерила в себе си все още. 🙂
Докато оформяш топчетата с цяла лешникова ядка по средата, ръцете могат да започнат да ти лепнат заради пастата от фурми. Периодично топи пръстите в разтопено кокосово масло, за да избегнеш този не толкова приятен ефект.
Препоръчвам да оставиш бонбони да престоят едно денонощие в хладилника, за да си развият всички аромати напълно. Преди ядене, извади ги за 15 минути на стайна температура. Уви, това изисква малко повече търпение, но дори и да не се справиш,  просто им се наслади както и когато решиш! Защото и душата заслужава сладка награда!

Сурови бонбони Нутела

Ключови думи какаова паста, какаови зърна, какаово масло, кокосови стърготини, кокосово масло, лешников тахан, лешници, мед, паста от фурми, сурово какао на прах

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating