fbpx

Въведи ключова дума

Супа с кейл и пуешко месо

Супа с кейл и пуешко месо

 

Супа с кейл и пуешко месо

Различна и вдъхновяваща, супата с кейл и пуешко месо може лесно да те засити и да те снабди със завидно количество мирко и макронутриенти.
Време за подготовка 20 minutes
Време за готвене 20 minutes
Общо време 40 minutes
Кухня Без глутен, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 6 порции

Необходими продукти
  

  • 300 гр пуешко месо
  • 500 гр кейл
  • 70-80 гр бекон
  • 10 бр гъби
  • 2-3 бр моркова
  • 2 глави лук, средноголеми
  • 3 скилидки чесън
  • 2 стръка целина с листа
  • 250 мл кокосово мляко
  • 2 сл брашно от касава
  • 1 сл нишесте от тапиока
  • мащерка, черен пипер и морска сол на вкус

Инструкции
 

  • Нарежи пуешкото на малки парченца и го кипни за 15 мин на котлона в около 1.5 литра вода.
  • Докато пуешкото се готви, нарежи всички зеленчуци на големина по желание. Аз лично се опитах да докарам лентички.
  • Добави кейла, морковите, лука и целината към пуешкото, намали котлона на най-ниска степен и остави да къкри за още 20-тина минути.
  • Финално добави двете лъжици брашно от касава и тапиока, предварително разбъркани в няколко лъжици сос от супата. Прибави накълцания чесън, мащерката, морската сол, пипера и кокосовото мляко. Разбъркай добре, увери се, че кокосовото мляко се е разтворило добре и махни от котлона.
  • Докато супата се задушава, сотирай бекона и гъбите в тиган без мазнина за 2-3 минути.
  • Сервирай всяка порция супа с поръска от 2 супени лъжици бекон с гъби.
  • Можеш да добавиш още вода в зависимост от предпочитаната гъстота или ... броя гости 🙂

Допълнителна информация

Това не е типичната супа, но пък вкусът й се харесва доста на всеки, който я е опитал до момента. Също така сме в сезона на кръстоцветните зеленчуци, в това число и кейла. Възползвай се докато е наличен.
Няколко съвета от мен:
  1. При всички положения, свари добре пуешкото преди да добавиш зеленчуците, за да няма изненади. Това, което аз използвах беше доста младо, крехко и бързо увря.
  2. В супата съм сложила коково мляко от кенче. Имайки предвид, че при отваряне отгоре е твърдата част, а отдолу течната, можеш да разбъркаш добре преди да отлееш в супата или да използваш според личното предпочитание. За мен, най-добре се получава с повече твърда и по-малко течна част, защото така добива по-кремообразна консистенция.
3. Кейлът има специфичен аромат и ако на вкусовите ти рецептори ще им е първа среща с него, можеш да сложиш по-малко от 500 гр или да миксираш с по-малко претенциозните манголд или лапад. Подозирам, че и с коприва ще стане чудно.
4. За да си запази кейлът по-свеж  цвета от този на снимката, добави го накрая и махни веднага тенджерата от котлона. Така ще се запазят по-голяма част от богатата палитра на витамини и минерали, с които той е редно да се гордее. Имай предвид, обаче, че може да остане леко жилав, тъй като листото му не е толкова крехко, колкото на спанака или друго зеленолистно. 

Супа с кейл и пуешко

5. Беконът е за разкош, а не за наяждане. Можеш да го нарежеш според предпочитанията си. Например като чипс! В моя случай под формата на тънки лентички. Идеята е да внесе леко опушен вкус, а не толкова месен.
6. И за финал, гарнирай допълнително с кокосово мляко преди сервиране, ако не намираш вкуса му прекалено осезаем на този етап.
Бон апети!
Ключови думи бекон, брашно от касава, гъби, кокосово мляко, лук, мащерка, моркови, нишесте от тапиока, пуешко месо, целина, чесън

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating