fbpx

Въведи ключова дума

Средиземноморска салата с паста

Средиземноморска салата с паста

 

Средиземноморска салата с паста

Търсиш нова и вкусна лятна рецепта за салата с паста? Намери я! Средиземноморската салата с паста от червена леща предлага отлично съчетание на различни вкусове, които не само ще те заситят, но и ще се замислиш дали не искаш втора порция!
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 15 minutes
Охлаждане на паста 30 minutes
Общо време 1 hour
Кухня Без глутен, Веган, Вегетарианско, Нисковъглехидратен
Порции 6 порции

Оборудване

  • тенджера
  • купа

Необходими продукти
  

  • 250 гр паста от червена леща несварена
  • 200 гр нахут сварен, био консерва
  • 250 гр чери домати
  • 3 бр корнишони
  • 1 бр зелена чушка
  • 1 чч бейби спанак
  • ½ глава бял кромид лук средна
  • 1/2 чч маслини обезкостени
  • свеж босилек, сушен риган, морска сол на вкус
  • сок от 1/2 лимон
  • студено пресован зехтин
  • 1/2 чч овче сирене натрошено и по желание

Инструкции
 

  • Сложи да заври голяма тенджера с подсолена вода . Приготви пастата от леща според указанията на опаковката. Можеш да махнеш от котлона 1 минута по-рано, за да постигнеш перфектната текстура "al dente". 
  • Отцеди пастата, разбъркай я с малко зехтин, за да не слепне и я остави да изстине на стайна температура.
  • Междувременно нарежи всички зеленчуци и маслините, като спанака можеш да го оставиш на цели листа, ако е достатъчно малък.
  • Изстискай сока на половин лимон, нарежи босилека и комбинирай всички съставки в една голяма купа. Добави студено пресован зехтин, риган и морска сол на вкус и разбъркай отново.
  • Сервирай ведната с поръска от натрошено овче сирене (по желание) и още малко свеж босилек или остави в хладилника да се охлади напълно преди да се насладиш на творението си.

Допълнителна информация

Няма да крия - не очаквах тази средиземноморска салата, сглобена само с подръчни материали, да се получи толкова свежа, питателна и изкушаваща!

Средиземноморска салата с паста

Съставките са повече от изчерпателни, както и самите стъпки за приготвяне. Въпреки това, искам да споделя няколко хитринки, които вярвам, че няма да са ти излишни:
  • използвам био фузили от червена леща, защото тази бобова култура е най-богата на протеин;
  • в случая съм прибавила сварен био нахут от консерва, но те съветвам да си накисваш и вариш български нахут, особено ако страдаш от стомано-чревни симптоми;
  • не бели корнишоните, за да извлечеш максимална полза от хранителната им стойност;
  • можеш да го заместиш белия кромид лук с лилав, а защо не и с шалот;
  • свежият босилек, сушеният риган и студено пресованият зехтин са гвоздеят на програмата! Не пропускай тази стъпка;
  • пробвай рецептата с лайм, лимонът не е задължителен;
  • нахутът дава достатъчно плътност на салата и не е нужно да използваш сирене, ако не си му почитател.

Средиземноморска салата с паста

Какво още можеш да направиш с тази разкошна средиземноморска салата?
Приготви си дресинг със студено пресован зехтин, чесън, дижонска горчица, риган, морска сол, черен пипер и малко мента за още повече свежест!
Експериментирай на воля с рецептата, сподели шедьовъра си с любими хора и му се наслади дори и като леко, но питателно основно ястие.
Да ти е вкусно!

Средиземноморска салата с паста

 
Ключови думи зелена чушка, краставици, лимон, лук, маслини, нахут, овче сирене, паста, салата, спанак, чери домати

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating