fbpx

Въведи ключова дума

Спагети от тиквички с домашно песто

Спагети от тиквички с домашно песто

 

Спагети от тиквички с домашно песто

Леко, бързо и вкусно ястие, което може да е бъде и отличен избор за гарнитура.
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 15 minutes
Общо време 30 minutes
Кухня Без глутен, Кето, Нисковъглехидратен
Порции 2 порции

Оборудване

  • спирализатор
  • тиган
  • тенджера
  • гевгир
  • пасатор/блендър

Необходими продукти
  

Спагети от тиквички

  • 2 бр тиквички средноголеми
  • 10 бр чери домати
  • 2 скилидки чесън
  • 60 гр панчета
  • 10 бр моцарела малки или една голяма

Домашно песто

  • 1 чаша босилек около 2 връзки
  • 2 сл кедрови ядки
  • 2 скилидки чесън
  • 1/3 чч зехтин
  • 1 сл лимонов сок
  • морска сол и черен пипер на вкус

Инструкции
 

Спагети от тиквички

  • Измий тиквичките и ги настържи спираловидно на ренде тип "острилка". Лентите стават много дълги, така че можеш да ги нарежеш до традиционната за спагети дължина.
  • Потопи спагетите от тиквички в тенджера с гореща вода за 2-3 мин, след което ги отцеди добре в гевгир.
  • Докато спагетите са на котлона, нарежи чери доматите на половина, а чесъна на филийки. Сложи ги заедно с панчетата в нагорещен тиган намазан с малко гхи, за да не загорят. Запечи ги по 1 минута от всяка страна и отстрани от котлона.

Сос песто

  • Сложи всички съставки - босилека, кедровите ядки, чесъна, зехтина, лимоновия сок, морска сол и черния пипер, в дълбока купа и пасирай или използвай блендър.
  • Разбъркай спагетите от тиквички с пестото и сервирай със запечените чери домати, чесъна и панчета, и гарнирай с моцарела.

Допълнителна информация

Спагетите от тиквички набраха популярност последните години сред кето маниаците и последнователите на нисковъглехидратния режим на хранене. Въпреки че съм си направила персонализиран такъв и го следвам в дългосрочен план със спорадични отклонения, не затова тази рецепта ми се превърна в любима и често я приготвям. Напротив - тайната се крие в палитрата от аромати и цветове, които всеки път променям според наличността на продукти и моментното ми настоение. 
Връщайки се на темата за тиквичките, които са ми един от любимите пролетно-летни зеленчуци, сърце не ми дава да пропусна да ги трансформирам и в спагети. Особено когато се озова с няколко килограма в различни багри от фермерския пазар и се чудя как да ги спася овреме докато са най-богати на нутриенти. Под формата на спагети хем си набавям по-лесно онези прословути 10 чаши със зеленчуци дневно, хем ми е леко и сито на стомаха. А това директно е равенство за много енергия и липса на всякаква следобедна сънливост!

Спагети от тиквички

Самото оформяне на тиквичките аз лично го правя с просто ренде тип "острилка" от китайския магазин. Вече се продават и електрически уреди, наречени спирализатори, така че имаш достатъчно опции за моделиране според бюджета и желанието.
След като сътвориш спагетите е нужно да ги потопиш в гореща вода на точката на кипене за няколко минути. Ако водата е вряща, ще се разкашкат и ще изгубят хрупкавостта си. 
Оттам нататък мисля, че всичко е ясно! А най-хубавото е, че тези вкусни подобия на паста можеш да ги гарнираш с каквото пожелаеш! В случая аз съм заложила на по-лека аранжировка, но ключът е във въображението. Използвай го и се наслади! И не забравяй да споделиш с любимите хора.

Спагети от тиквички

Ключови думи босилек, кедрови ядки, панчета, песто, тиквички, чери домати, чесън

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating