fbpx

Въведи ключова дума

Сладолед с шамфъстък и бял шоколад

Сладолед с шамфъстък и бял шоколад

 

Сладолед с шамфъстък и бял шоколад

Богат вкус на шамфъстък, допълнен от изкушаващия бял шоколад! Неустоимо лятно предложение, което ще ти докаже, че и в домашни условия можеш бързо и лесно да твориш чудеса.
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 20 minutes
Време за замразяване 3 hours
Общо време 3 hours 35 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Вегетарианско
Порции 4 бр

Оборудване

  • блендър
  • 1 силиконова форма за сладолед с 4 броя
  • 4 дървени клечки
  • съд за водна баня

Необходими продукти
  

Сладолед с шамфъстък

  • 1 чч шамфъстък суров и без черупки
  • 1/2 чч кашу сурово и киснато за 4 часа
  • 300 мл кокосово мляко твърда и течна част
  • 5 бр фурми сорт Меджул, обезкостени

Покритие с бял шоколад и шамфъстък

  • 150 гр капки бял шоколад на Dragon Superfoods
  • 3 сл шамфъстък суров и счукан на ситно

Инструкции
 

Сладолед с шамфъстък

  • Отцеди и изплакни кашуто, след което го сложи в блендъра заедно с кокосовото мляко, шамфъстъка и фурмите.
  • Пасирай на висока скорост, докато получиш гладка смес.
  • Изсипи сместа във формите за сладолед и постави дървените клечки. Замрази за минимум 4 часа или за едно денонощие.

Покритие с бял шоколад и шамфъстък

  • Разтопи капките от бял шоколад на водна баня. Междувременно извади формата за сладолед от фризера.
  • Излей разтопения шоколад във висока чаша, подходяща за потапяне и добави 2 сл счуканото кашу.
  • Разбъркай сместа добре, потопи всеки сладолед в нея и поръси с останалия шамфъстък, преди глазурата да е стегнала.
  • Подреди сладоледите върху решетка и ги върни във фризера за 20 минути.
  • Време е за дегустация! Извади и се наслади.

Допълнителна информация

Сладоледът с шамфъстък и бял шоколад е най-подходящият съперник на традиционното италианско джелато! Да, заявявам го с увереност и нескрита гордост. 

 Сладолед с шамфъстък и бял шоколад

Процесът по приготовяне на сладоледа е повече от лесен, но нека ти дам някои практични съвети, които можеш да приложиш за още по-неустоим резултат.
  • ако нямаш сурово и киснато кашу под ръка, но искаш да направиш рецептата още сега, просто го потопи във вряла вода за 20-30 минути, изплакни и действай;
  • в случай че ти се иска сладоледът да е с наистина наситен вкус на шамфъстък, пропусни кашуто и замести неговото количество с шамфъстък;
  • ако фурмите, които използваш, са поизсъхнали, накисни ги за 20 минути във вряла вода преди да ги използваш;
  • фурмите не са задължителен подсладител, можеш да използваш друг според вкуса си;
  • не се колебай да опитваш сместа, докато я пасираш в каната на блендъра, за да я промениш според изискванията на личните си вкусови рецептори;
  • шоколадовите капки, които аз използвам, могат да се заместят и с друг вариант. Просто за мен този е най-изчистен и отговаря на критериите ми за храна.
  • добавянето на счукан шамфъстък към шоколадовите капки е задължителна стъпка, ако търсиш още по-плътен вкус и приятна хрупкавост.

Сладолед с шамфъстък и бял шоколад

Как се случва сглобяването на леденото изкушение на практика?
  • пасираш съставките за сладолед, изсипваш във формичките, слагаш дървени клечки и оставяш във фризера поне за 4 часа;
  • подготвяш шоколадовата заливка на водна баня, преместваш във висока чаша и потапяш всеки сладолед в нея;
  • бързо поръсваш с натрошен шамфъстък преди глазурата да е стегнала и връщаш във фризера за малко. 
Следва угощение за всички сетива! Наслади се на творението си с чиста съвест, защото по-пълноценен и противовъзпалителен сладолед няма да намериш никъде! Конвенционалните му събратя от магазинната мрежа могат само да си мечтаят да се нарекат храна...
Сподели с любими хора и се отдайте дружно на заслужено блаженство!

Сладолед с шамфъстък и бял шоколад

Ключови думи кокосово мляко, фурми, шамфъстък, шоколадови капки

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating