fbpx

Въведи ключова дума

Манго сладолед

Манго сладолед

 

Манго сладолед

Този веган сладолед от манго, за чието приготвяне не се нуждаеш от специална машина, е сбъдната тропическа мечта, с кремообразна структура и наситен вкус! Бонусът? Прави се само с три основни съставки!
Време за подготовка 10 minutes
Време за готвене 10 minutes
Време за замразяване 2 hours
Общо време 2 hours 20 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Вегетарианско, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 8 порции

Оборудване

  • блендър

Необходими продукти
  

  • 2 чч манго нарязано на кубчета
  • 400 мл пълномаслено кокосово мляко от консерва
  • 2 стръка мента
  • шамфъстък за поръсване
  • кокосов чипс за поръсване

Инструкции
 

  • Обели и нарежи мангото на кубчета. Премести във фризера, за да се замрази.
  • Сложи замразените кубчета манго в каната на блендъра и пасирай, докато станат на по-малки късчета.
  • Добави твърдата част на кокосото мляко и пасирай. Постепенно започни да изсипваш от течната част, за да получиш гъста и кремообразна консистенция. (В моя случай половината течност остана неупотребена).
  • Финално добави няколко листа свежа мента, пасирай и изсипи в подходящ съд, който да преместиш във фризера за 2 часа.
  • Въпреки че тази стъпка не е задължителна, можеш да разбъркваш сладоледа на всеки 10-20 минути, за да предотвратиш образуването на кристали.
  • Преди сервиране, извади кутията от фризера за 10 минути, за да отпусне и се наслади с поръска от шамфъстък, кокосов чипс и свежа мента.

Допълнителна информация

Свежест с тропически привкус! Това е сладоледът с манго, който се приготвя изключително бързо, не изисква употребата на машина за сладолед и самоотвержено ще те разхлади във всеки горещ ден.

Сладолед с манго

А за да направиш лятото още по-незабравимо, просто дръж замразени плодове във фризера и когато ти се прииска нещо разхлаждащо, пасирай с кокосово мляко и се наслади на момента. Каквото остане - замрази за по-късно.
Имай предвид че кокосовото мляко е добре да е пълномаслено, а не обезмаслено, защото второто няма да те дари с кремообразна текстура, а по-скоро с кристали. Също можеш да го замениш с кокосова сметана.

Сладолед с манго

Ако този сладолед е прекалено плодов за твоя вкус, тогава просто се насочи към домашния сладолед с тахан. Сега вече нямаш оправдание да не заложиш на противовъзпалителни опции, приготвени бързо и лесно с много любов в домашни условия!
Да ти е сладко и прохладно!

 

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating