Манго сладолед
Манго сладолед
Този веган сладолед от манго, за чието приготвяне не се нуждаеш от специална машина, е сбъдната тропическа мечта, с кремообразна структура и наситен вкус! Бонусът? Прави се само с три основни съставки!
Оборудване
- блендър
Необходими продукти
- 2 чч манго нарязано на кубчета
- 400 мл пълномаслено кокосово мляко от консерва
- 2 стръка мента
- шамфъстък за поръсване
- кокосов чипс за поръсване
Инструкции
- Обели и нарежи мангото на кубчета. Премести във фризера, за да се замрази.
- Сложи замразените кубчета манго в каната на блендъра и пасирай, докато станат на по-малки късчета.
- Добави твърдата част на кокосото мляко и пасирай. Постепенно започни да изсипваш от течната част, за да получиш гъста и кремообразна консистенция. (В моя случай половината течност остана неупотребена).
- Финално добави няколко листа свежа мента, пасирай и изсипи в подходящ съд, който да преместиш във фризера за 2 часа.
- Въпреки че тази стъпка не е задължителна, можеш да разбъркваш сладоледа на всеки 10-20 минути, за да предотвратиш образуването на кристали.
- Преди сервиране, извади кутията от фризера за 10 минути, за да отпусне и се наслади с поръска от шамфъстък, кокосов чипс и свежа мента.
Допълнителна информация
Свежест с тропически привкус! Това е сладоледът с манго, който се приготвя изключително бързо, не изисква употребата на машина за сладолед и самоотвержено ще те разхлади във всеки горещ ден.А за да направиш лятото още по-незабравимо, просто дръж замразени плодове във фризера и когато ти се прииска нещо разхлаждащо, пасирай с кокосово мляко и се наслади на момента. Каквото остане - замрази за по-късно.Имай предвид че кокосовото мляко е добре да е пълномаслено, а не обезмаслено, защото второто няма да те дари с кремообразна текстура, а по-скоро с кристали. Също можеш да го замениш с кокосова сметана.Ако този сладолед е прекалено плодов за твоя вкус, тогава просто се насочи към домашния сладолед с тахан. Сега вече нямаш оправдание да не заложиш на противовъзпалителни опции, приготвени бързо и лесно с много любов в домашни условия!Да ти е сладко и прохладно!