fbpx

Въведи ключова дума

Сладолед с кафе и пекан

Сладолед с кафе и пекан

 

Сладолед с кафе и пекан

Примамващ вкус на кафе, съчетан с разтапящ се шоколад и нежността на пекан! Изкушение, на което никой не може да устои.
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 20 minutes
Време за замразяване 4 hours
Общо време 4 hours 35 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Нисковъглехидратен
Порции 4 бр

Оборудване

  • блендър
  • 1 силиконова форма за сладолед с 4 броя
  • 4 дървени клечки
  • съд за водна баня

Необходими продукти
  

Сладолед

  • 1 чч сурово кашу киснато за 4 часа
  • 300 мл кокосово мляко твърда и течна част
  • 1 сл безкофеиново нескафе био
  • 1 сл стевия
  • 2 сл счукани какаови зърна

Покритие с шоколад

  • 150 гр натурални какаови капки
  • 2 сл стевия
  • 1 сл какаово масло
  • 2 сл пекан суров и счукан
  • 4 бр пекан цял, за декорация

Инструкции
 

Сладолед

  • Изплакни и отцеди кашуто. Сложи го в блендъра заедно с кокосовото мляко, стевията и кафето. Пасирай до хомогенна смес.
  • Добави счуканите какаови зърна и пасирай за 1-2 секунди, така че да останат с хрупкав ефект.
  • Изсипи сместа във формите за сладолед, сложи дървените клечки и замрази за 4 часа.

Покритие от шоколад

  • Разтопи шоколадовите капки на водна баня. Добави стевията и какаовото масло, и разбъркай добре.
  • Извади сладоледа от фризера.
  • Излей шоколадовата смес във висока чаша, добави натрошения пекан и разбъркай.
  • Потопи всеки сладолед в сместа и преди да стегне глазурата, декорирай с цял пекан.
  • Подреди сладоледите върху решетка и ги върни във фризера за 20 минути.
  • Извади и се наслади!

Допълнителна информация

Обичаш комбинацията от кафе, шоколад и пекан? Попадна на правилната рецепта за теб, която ти предлага комбинация от щедра палитра от вкусове и нежна текстура. С други думи - рай за горещите летни дни.

Сладолед с кафе и пекан

Приготовлението на сладоледа е повече от лесно. Ето и няколко идеи, които ще те дарят с още по-изкушаващ резултат:
  • ако нямаш сурово и киснато кашу под ръка, а не ти се чакат цели 4 часа, просто го потопи във вряла вода за 20 минути, изплакни и действай;
  • можеш да използваш и традиционно еспресо вместо нескафе, но тогава заложи на по-малко течна част от кокосовото мляко;
  • ако не разполагаш с натурални шоколадови капки вкъщи, използвай шоколад минимум 70% и дозирай подсладителя според вкуса си;
  • стевията не е задължителна, довери се на натурален подсладител по избор;
  • добави още повече пекан в глазурата и/или декорацията за по-наситен ядков вкус.

Сладолед с кафе и пекан

Лесно ли се случва сглобяването? Категорично да!
  • пасирай всички съставки за сладолед, изсипи във формичките и замрази поне за 4 часа;
  • подготви шоколадовата заливка на водна баня, излей я във висока чаша, потопи всеки сладолед, декорирай с пекан, замрази за няколко минути и се наслади.
Да, наслади се! Току що се сдоби с пълноценен и противовъзпалителен десерт, който можеш да си хапваш без угризения, защото спокойно се класира в графа храна. 
За заслужени аплодисменти, сподели с любими хора. Да ви е сладко!

Сладолед с кафе и пекан

 
Ключови думи какаово масло, кафе, кашу, кокосово мляко, пекан, стевия, счукани какаови зърна

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating