Сладкиш със сини сливи
Сладкиш със сини сливи
Сладкиш с привкус на отминаващо лято и настъпваща есен. Сочен, сладък, неустоим!
Оборудване
- миксер
- 2 купи
- тавичка за печене, 25 см
Необходими продукти
- 15 бр сини сливи нарязани на продълговати ивици
- 5 бр яйца
- 3 сл мед
- 200 мл кокосово мляко
- 2/3 чч бадемово брашно
- 1/2 чч кокосово брашно
- 2/3 чч брашно от земен бадем (чуфа)
- 3 сл кокосово масло
- 1 сл ябълков оцет
- 1/2 чл бакпулвер
Инструкции
- Смеси всички сухи съставки в купа – бадемовото брашно, кокосовото брашно, брашното от земен бадем и бакпулвера.
- В друга купа разбий с миксер яйцата, ябълковия оцет, меда и кокосовото мляко.
- След това започни да добавяш сухите съставки към течните, като разбъркваш с миксера.
- Сложи хартия за печене в тавата, намажи с малко кокосово масло и изсипи половината смес.
- Нареди половината количество от нарязаните на ивички сини сливи.
- Излей останалата част от сместа и отново нареди сини сливи.
- Печи около 40 минути на предварително загрята фурна на 180 градуса или до златиста повърхност.
Допълнителна информация
Рецептата е изключително лесна и мисля, че не се нуждае от допълнителни инструкции. Сладкишът се получава сочен, с мармаладени нотки и не натрапчиво сладък. Така че ако обичаш прекалено сладкия вкус, можеш да добавиш двойно количество мед или подсладител по избор.Ако се чудиш какво е брашно от земен бадем, още познато като брашно от тигрови ядки или чуфа, това е вид безглутеново брашно, което вече се намира и на българския пазар. Разбира се, неговото количество можеш да го заместиш с 2/3 бадемово и 1/3 кокосово брашно, в случай че го няма налично вкъщи. Или смело експериментирай с други безглутенови брашна.А как да подредиш ивичките от сини сливи в тавичката? Според вдъхновението! Аз заложих на подредба тип слънце.А сега се наслади и не забравяй да споделиш с любимите хора!