Шоколадови трюфели
Шоколадови трюфели
Греховно вкусни и изключително лесни домашни шоколадови трюфели! Интензивният вкус и плътната текстура нежно и поетапно се разгръщат върху небцето, докато ароматът... Ах, този аромат, той е предназначен само за ценители!
Оборудване
- тенджера и купа за водна баня
Необходими продукти
За шоколадовите трюфели
- 300 гр какаова паста
- 200 мл кокосова сметана
- 2 сл кокосово масло
- 1 сл екстракт от бурбонска ванилия
- 3 сл кленов сироп
- щипка морска сол
За овалване
- сурово какао на прах
- брашно от суров шамфъстък
- кокосово брашно
Инструкции
- Разтопи на водна баня шоколадовата паста.
- След като се получи хомогенна смес, добави кокосовата сметана, кокосовото масло, бурбонската ванилия, кленовия сироп, щипката морска сол и разбъркай добре.
- Остави сместа да почине между 30 и 60 минути в хладилника, за да стегне и да можеш лесно да оформиш трюфелите с ръце. Периодично разбърквай, за да не се отдели кокосовото масло на повърхността.
- Извади купата от хладилника и започни да правиш малки топченца, всяко от което овалвай в сурово какао на прах, брашно от суров шам фъстък или кокосово брашно.
- Подреди в подходящ съд с хартия за печене и съхранявай в хладилника.
- Извади шоколадовите трюфели 10-20 минути преди да им се насладиш, за да им се отпусне текстурата, а богатият им аромат да се развие в пълния си потенциал.
Допълнителна информация
Никога не съм си представяла, че мога да постигна такова съвършенство само с няколко съставки в уюта на скромния си дом! Шоколадовите трюфели се получиха далеч по-ароматни и богати на вкус от пакетираните предложения в магазинната мрежа.Тайната съставка е какаовата паста. Взех я от био магазин и не съжалявам, защото финалният резултат е цветна и наситена експлозия за всички сетива. Ако не ти се издирва качествена какаова паста, поръчай онлайн или използвай възможно най-чистия шоколад, който можеш да си позволиш, с 90% какао и без соев лецитин, захар и подобни съставки.Вярвам, че рецептата е достатъчно ясна и проста за изпълнение. Въпреки че не се нуждае от кой знае какви допълнителни пояснения, все пак ще спомена, че можеш да приготвиш сместа ден-два по-рано, особено ако нямаш желание да минеш през всички стъпки в рамките на няколко часа. Съхранявай я в хладилника. Преди да решиш да си нацапаш ръцете, я остави на стайна температура поне за 15-тина минути, защото сместа ще е повече от твърда.Също така, можеш да използваш какъвто подсладител предпочиташ и колкото искаш от него - въпрос на вкус и лични цели. Само не забравяй да се забавляваш докато майсториш този шедьовър и почерпи хората, които имат отношение към пълноценната храна, защото те действително ще оценят усилията ти!Да ти е сладко! И се подготви за заслужени аплодисменти!