fbpx

Въведи ключова дума

Шоколадови трюфели

Шоколадови трюфели

 

Шоколадови трюфели

Греховно вкусни и изключително лесни домашни шоколадови трюфели! Интензивният вкус и плътната текстура нежно и поетапно се разгръщат върху небцето, докато ароматът... Ах, този аромат, той е предназначен само за ценители!
Време за подготовка 30 minutes
Време за готвене 45 minutes
Време за стягане в хладилника 1 hour
Общо време 2 hours 15 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 45 броя

Оборудване

  • тенджера и купа за водна баня

Необходими продукти
  

За шоколадовите трюфели

  • 300 гр какаова паста
  • 200 мл кокосова сметана
  • 2 сл кокосово масло
  • 1 сл екстракт от бурбонска ванилия
  • 3 сл кленов сироп
  • щипка морска сол

За овалване

  • сурово какао на прах
  • брашно от суров шамфъстък
  • кокосово брашно

Инструкции
 

  • Разтопи на водна баня шоколадовата паста.
  • След като се получи хомогенна смес, добави кокосовата сметана, кокосовото масло, бурбонската ванилия, кленовия сироп, щипката морска сол и разбъркай добре.
  • Остави сместа да почине между 30 и 60 минути в хладилника, за да стегне и да можеш лесно да оформиш трюфелите с ръце. Периодично разбърквай, за да не се отдели кокосовото масло на повърхността.
  • Извади купата от хладилника и започни да правиш малки топченца, всяко от което овалвай в сурово какао на прах, брашно от суров шам фъстък или кокосово брашно.
  • Подреди в подходящ съд с хартия за печене и съхранявай в хладилника.
  • Извади шоколадовите трюфели 10-20 минути преди да им се насладиш, за да им се отпусне текстурата, а богатият им аромат да се развие в пълния си потенциал.

Допълнителна информация

Никога не съм си представяла, че мога да постигна такова съвършенство само с няколко съставки в уюта на скромния си дом! Шоколадовите трюфели се получиха далеч по-ароматни и богати на вкус от пакетираните предложения в магазинната мрежа.

Шоколадови трюфели

Тайната съставка е какаовата паста. Взех я от био магазин и не съжалявам, защото финалният резултат е цветна и наситена експлозия за всички сетива. Ако не ти се издирва качествена какаова паста, поръчай онлайн или използвай възможно най-чистия шоколад, който можеш да си позволиш, с 90% какао и без соев лецитин, захар и подобни съставки.
Вярвам, че рецептата е достатъчно ясна и проста за изпълнение. Въпреки че не се нуждае от кой знае какви допълнителни пояснения, все пак ще спомена, че можеш да приготвиш сместа ден-два по-рано, особено ако нямаш желание да минеш през всички стъпки в рамките на няколко часа.  Съхранявай я в хладилника. Преди да решиш да си нацапаш ръцете, я остави на стайна температура поне за 15-тина минути, защото сместа ще е повече от твърда.

Шоколадови трюфели

Също така, можеш да използваш какъвто подсладител предпочиташ и колкото искаш от него - въпрос на вкус и лични цели. Само не забравяй да се забавляваш докато майсториш този шедьовър и почерпи хората, които имат отношение към пълноценната храна, защото те действително ще оценят усилията ти!
Да ти е сладко! И се подготви за заслужени аплодисменти!

Шоколадови трюфели

Ключови думи екстракт от бурбонска ванилия, какаова паста, кленов сироп, кокосова сметана, кокосови стърготини, кокосово масло, морска сол, сурово какао на прах

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating