fbpx

Въведи ключова дума

Шоколадов сладолед

Шоколадов сладолед

 

Шоколадов сладолед

Неустоим домашен шоколадов сладолед, който ще те плени още от първата хапка!
5 from 1 vote
Време за подготовка 15 minutes
Време за замразяване 4 hours
Общо време 4 hours 15 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Палео
Порции 8 порции

Оборудване

  • блендър

Необходими продукти
  

  • 1 бр авокадо
  • 400 мл кокосово мляко от консерва
  • 4 сл сурово какао на прах с връх
  • 12 бр фурми сорт Меджул
  • 1/2 чч кашу сурово и киснато
  • 150 мл овесено мляко
  • кокосов чипс за декорация
  • натрошени какаови зърна за декорация

Инструкции
 

  • Сложи всички съставки в блендъра, без овесеното мляко.
  • Пасирай до хомогенна смес и разреди с овесеното мляко до консистенция на гъст крем.
  • Изсипи в подходящ съд за камера и замрази за 4 часа.
  • Въпреки че тази стъпка не е задължителна, можеш да разбъркваш сладоледа на всеки 15 минути, за да предотвратиш образуването на кристали.
  • Преди сервиране, извади съда от фризера за 15 минути, за да отпусне и се наслади с декорация от кокосов чипс и натрошени какаови зърна.

Допълнителна информация

Пореден опит за приготвяне на домашен сладолед без съмнителни съставки, само с подръчни материали и със скромната помощ на блендър - успешен!

 Шоколадов сладолед

Ако копнееш за плътна текстура, наситен вкус и засищащ десерт - това е твоята рецепта! Изненадата - без банан, който е почетен герой в повечето веган сладоледи.
Ето и няколко съвета, с които да спестиш време и усилия:
  • ако фурмите, които използваш са твърди, накисни ги за 10-15 минути във вряла вода, обезкости и използвай. Аз лично също ги беля, но това е по желание.
  • ако нямаш вече готово киснато за поне 4 часа кашу, сдобий се с такова за половин час! Просто полей ядките с вряла вода и действай напред.
  • колкото повече какао сложиш, толкова по-шоколадов вкус ще получиш.
  • чудиш се колко точно овесено мляко да добавиш? Прецени на око, важното е да се сдобиеш с финален продукт, който да е с консистенцията на гъст крем. Можеш да използваш и друго мляко, но за мен овесеното има най-неутрален вкус.

Шоколадов сладолед

За сервиране импровизирай с декорация по желание или просто се наслади на това лесно и изкушаващо произведение на изкуството в чистата му форма. За мен поръсване с нещо хрупкаво винаги работи отлично! Каквото и да избереш, няма да сбъркаш.
Сподели с любими хора и се оставете на домашния шоколадов сладолед да ви завладее и очарова, както само той може.

Шоколадов сладолед

 

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

2 коментара

  1. 5 stars
    На мен ми се получи страхотно ,единственото което добавих са малко Малини👌
    Голямо благодаря

    Стоян Халачев
    юли 20, 2024 Отговор
    • И аз благодаря за обратната връзка! Радвам се, че си си добавил нещо, което обичаш. 🙂

      Eva
      юли 21, 2024 Отговор

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating