Шоколадов сладолед
Шоколадов сладолед
Неустоим домашен шоколадов сладолед, който ще те плени още от първата хапка!
Оборудване
- блендър
Необходими продукти
- 1 бр авокадо
- 400 мл кокосово мляко от консерва
- 4 сл сурово какао на прах с връх
- 12 бр фурми сорт Меджул
- 1/2 чч кашу сурово и киснато
- 150 мл овесено мляко
- кокосов чипс за декорация
- натрошени какаови зърна за декорация
Инструкции
- Сложи всички съставки в блендъра, без овесеното мляко.
- Пасирай до хомогенна смес и разреди с овесеното мляко до консистенция на гъст крем.
- Изсипи в подходящ съд за камера и замрази за 4 часа.
- Въпреки че тази стъпка не е задължителна, можеш да разбъркваш сладоледа на всеки 15 минути, за да предотвратиш образуването на кристали.
- Преди сервиране, извади съда от фризера за 15 минути, за да отпусне и се наслади с декорация от кокосов чипс и натрошени какаови зърна.
Допълнителна информация
Пореден опит за приготвяне на домашен сладолед без съмнителни съставки, само с подръчни материали и със скромната помощ на блендър - успешен!
Ако копнееш за плътна текстура, наситен вкус и засищащ десерт - това е твоята рецепта! Изненадата - без банан, който е почетен герой в повечето веган сладоледи.
Ето и няколко съвета, с които да спестиш време и усилия:
- ако фурмите, които използваш са твърди, накисни ги за 10-15 минути във вряла вода, обезкости и използвай. Аз лично също ги беля, но това е по желание.
- ако нямаш вече готово киснато за поне 4 часа кашу, сдобий се с такова за половин час! Просто полей ядките с вряла вода и действай напред.
- колкото повече какао сложиш, толкова по-шоколадов вкус ще получиш.
- чудиш се колко точно овесено мляко да добавиш? Прецени на око, важното е да се сдобиеш с финален продукт, който да е с консистенцията на гъст крем. Можеш да използваш и друго мляко, но за мен овесеното има най-неутрален вкус.
На мен ми се получи страхотно ,единственото което добавих са малко Малини👌
Голямо благодаря
И аз благодаря за обратната връзка! Радвам се, че си си добавил нещо, което обичаш. 🙂