Сос холандез
Сос холандез
Лесен за приготвяне, още по-лесен за консумиране 🙂
Необходими продукти
- 2 бр жълтъци
- 150 гр гхи
- 1 бр лимон
- морска сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- Изстискай лимона и прецеди сока, за да няма останали семки в него.
- Разтопи маслото на бавен огън и остави да се охлади.
- На затоплен котлон сложи тенджера с малко вода на дъното. Отгоре постави стъклена купа, където да разбиеш жълтъците с лимоновия сок на водна баня. Бъркай енергично около 3 минути, докато жълтъците не си удвоят размера.
- Започни да добавяш маслото бавно на тънка струя, като разбиваш добре. Ако не бъркаш бързо, жълтъците няма да могат да поемат цялата мазнина и сместа ще се пресече.
- Махни от котлона и овкуси със сол и пипер.