fbpx

Въведи ключова дума

Сос холандез

Сос холандез

Сос холандез

Лесен за приготвяне, още по-лесен за консумиране 🙂
Време за подготовка 5 minutes
Време за готвене 5 minutes
Общо време 10 minutes
Кухня Без глутен, Вегетарианско, Кето, Палео
Порции 200 грама

Необходими продукти
  

  • 2 бр жълтъци
  • 150 гр гхи
  • 1 бр лимон
  • морска сол и черен пипер на вкус

Инструкции
 

  • Изстискай лимона и прецеди сока, за да няма останали семки в него.
  • Разтопи маслото на бавен огън и остави да се охлади.
  • На затоплен котлон сложи тенджера с малко вода на дъното. Отгоре постави стъклена купа, където да разбиеш жълтъците с лимоновия сок на водна баня. Бъркай енергично около 3 минути, докато жълтъците не си удвоят размера.
  • Започни да добавяш маслото бавно на тънка струя, като разбиваш добре. Ако не бъркаш бързо, жълтъците няма да могат да поемат цялата мазнина и сместа ще се пресече.
  • Махни от котлона и овкуси със сол и пипер.
Ключови думи гхи, жълтъци, лимон

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating