Песто от левурда

Песто от левурда
Открий вкуса на пролетта с това кадифено зелено песто от левурда, което ще събуди всичките ти сетива! Комбинацията от ароматен див чесън, кремообразно кашу и натурално веган сирене създава неповторимо изживяване, което носи свежест и енергия във всяка хапка. Финият баланс от текстури го прави идеално както за паста и сандвичи, така и за разядка към свежи зеленчуци.
Оборудване
- блендър
Необходими продукти
- 160 г левурда
- 100 г веган сирене натурално
- 1 чч кашу сурово и киснато за 4 ч
- морска сол на вкус
- вода за разреждане
Инструкции
- Накисни суровото кашу за 4 часа. Отцеди, изплакни и сложи в блендъра.
- Измий добре левурдата и я нарежи. Прибави я към кашуто.
- Добави натуралното веган сирене в блендъра и пасирай.
- Започни да добавяш по малко вода, за да не се затрудни блендъра.
- Финално прибави морска сол на вкус и пасирай отново.
- Изсипи сместа в подходящ съд и остави да се охлади в хладилника за 30 мин,
- Използвай като разядка към свежи зеленчуци, дресинг към салати, за сандвичи, паста или овкусяване на различни ястия.
Допълнителна информация
Пестото от левурда е буквално свежа пролет в бурканче!Дивият чесън не само ухае божествено, но е и истинско съкровище за здравето. Богат е на серни съединения, които подпомагат пречистването на организма, подобрява кръвообръщението и сърдечната функция, слави се с антибактериално, антивирусно и противогъбично действие, допринася за добро храносмилане и бори оксидативния стрес.А най-хубавото е, че можеш да си набереш щедри количества от близката планина!
Ето и няколко съвета за безусловно вкусно песто от левурда:
Пестото можеш да го ползваш за прибавяне към солени палачинки, сандвичи, питки от нахут, паста, като разядка и какво ли още не. Довери се на въображението си и се наслади на тази витаминозна бомба подобаващо, защото е налична за много, много кратко!

Песто от левурда
- Нарежи листата преди да ги сложиш в блендъра, за да му облекчиш работата.
- Аз лично първо слагам в каната първо кашуто и веган сиренето, капвам 50 мл вода и последно добавям левурдата. Побутвам сместа с бъркалка, за да върви процеса по-гладко.
- Целта ми е да получа гъсто песто, затова прибавям по малко вода и на око. Ако искаш да е по-течно, можеш още в самото начало да сложиш 100 мл и оттам да добавяш по лична преценка.
- Не съм сложила мазнина в рецептата, но с 3-4 сл хубав зехтин няма как да сбъркаш.
- Самата рецепта подлежи на много вариации - можеш да сложиш повече кашу или веган сирене, ако леко пикантния вкус не ти допада; да използваш орехи вместо кашу за по-наситен ядков вкус; да добавиш зеленчук по желание - с карфиол ще получиш най-неутрален вкуса.

Песто от левурда

Песто от левурда
