fbpx

Въведи ключова дума

Печени есенни плодове

Печени есенни плодове

 

Печени есенни плодове

Печени плодове - с дъх на есен и домашен уют! Един от най-лесните десерти, които ще задоволят (почти) всяко желание за сладко по напълно здравословен начин.
Време за подготовка 10 minutes
Време за готвене 40 minutes
Общо време 50 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Вегетарианско
Порции 4 порции

Оборудване

  • керамична тавичка 18х13см
  • купа

Необходими продукти
  

  • 1 бр праскова
  • 7 бг сини сливи
  • 5 бр хинап
  • 2 сл кокосово масло разтопено и охладено
  • 1 чл нишесте от тапиока
  • канела на вкус
  • индийско орехче на вкус
  • кардамон на вкус
  • кокосов чипс за декорация

Инструкции
 

  • Разрежи прасковата на две, махни костилката и нарежи на тънки парчета. Сините сливи и хинапа можеш само да ги разполовиш и да махнеш костилките.
  • В купа оваляй парченцата плодове с подправките кардамон, канела и индийско орехче и добави охладеното кокосово масло.
  • В чаша разбъркай добре нишестето от тапиока с две супени лъжици хладка вода до пълното му разтваряне и излей на дъното на керамичната тавичка. По-късно то ще помогне на плодовия сок да се сгъсти.
  • Нареди плодовете в тавичката, сложи във фурната и включи да се загрее. След като постигне температура от 180 градуса, печи около 40 минути.
  • Поръси с малко кокосов чипс и сервирай докато десерта е още топъл.

Допълнителна информация

Според  мен рецептата не се нуждае от допълнителни съвети, защото е повече от ясна и може би най-лесната, която някога ще пубикувам тук. Можеш да експериментираш с всякакви плодове, за да нацелиш вкуса който предпочиташ. Например аз ако имах налични ябълки и круши, със сигурност щях да ги добавя към микса!

Печени есенни зеленчуци

Да споделя все пак защо използвах нишестето от тапиока. Целта ми беше да сгъстя сока, който плодовете отделят по естествен път при печене и исках да го направя по най-щадящия възможен начин.  Разбира се, можеш да преспочих тази стъпка, ако не ти пасва и просто да ги приготвиш с кокосово масло и подправки.
Финално - имай предвид че колкото повече печеш плодовете , толкова по-карамелен вкус ще придобият, каквата беше и моята първоначална идея. Наслади се на резултата без угризения и без добавени подсладители!

Печени есенни плодове

Ключови думи индийско орехче, канела, кардамон, кокосово масло, праскови, сини сливи, хинап

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating