Палео мъфини с къпини
Палео мъфини с къпини
Колкото бързо се приготвят, толкова бързо изчезват от чинията. Най-хубавото? Пробвай рецептата с различни свежи плодове и се наслаждавай на палитрата от вкусове.
Необходими продукти
- 1 чч бадемово брашно
- 1 чч кокосово брашно
- 4 бр яйца
- 1 чч пресни къпини
- 1 сл лешников тахан (по желание)
- 2 сл кокосово масло
- 3 сл мед
- 1/3 чл сода
- 1/2 чл ябълков оцет
Инструкции
- Сложи брашната в купа заедно със содата и разбъркай добре.
- В друга купа разбъркай мокрите съставки - яйцата, меда, оцета, кокосовото масло и лешниковия тахан.
- Добави сухите съставки към течните и миксирай добре. Аз използвах миксер за целта.
- Прибави къпините към готовата смес и разбъркай нежно с дървена лъжица.
- Разпредели сместа във формата за мъфини и печи на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
- И не забравяй да пробваш с клечка за зъби – ако излезе суха, значи са готови.
Допълнителна информация
Лятото и есента са толкова богати на свежа продукция, че е истинско кощунство да не се възползвам от нея по най-добрия начин. Това далеч не означава, че прекарвам цялото си време в кухнята! Точно обратното - прилагам в действие бързи рецепти и се наслаждавам ефективно на слънчевото време.Ето че дойде време да се радвам и на любимите ми къпини - поредния горски плод, който се появява за прекалено кратко, но оставя след себе си трайни следи на наслада.Освен в прясна форма, къпините чудесно се превъплъщават в перфектен партньор на доста сладки печива. Прекрасен пример е и сегашната рецепта.А още по-прекрасното е, че не изисква много време за изпълнение и се вписва във всичките ми изисквания за противовъзпалителна храна. Така хем се любувам на прекрасното слънце навън, хем хапвам вкусен десерт!Опитай я с всички налични горски плодове и виж коя версия ще ти допадне най-много!Да ти е вкусно!