fbpx

Въведи ключова дума

Палео мъфини с къпини

Палео мъфини с къпини

Палео мъфини с къпини

Колкото бързо се приготвят, толкова бързо изчезват от чинията. Най-хубавото? Пробвай рецептата с различни свежи плодове и се наслаждавай на палитрата от вкусове.
Време за подготовка 10 minutes
Време за готвене 20 minutes
Общо време 30 minutes
Кухня Без глутен, Вегетарианско, Кето, Палео
Порции 10 броя

Необходими продукти
  

  • 1 чч бадемово брашно
  • 1 чч кокосово брашно
  • 4 бр яйца
  • 1 чч пресни къпини
  • 1 сл лешников тахан (по желание)
  • 2 сл кокосово масло
  • 3 сл мед
  • 1/3 чл сода
  • 1/2 чл ябълков оцет

Инструкции
 

  • Сложи брашната в купа заедно със содата и разбъркай добре.
  • В друга купа разбъркай мокрите съставки - яйцата, меда, оцета, кокосовото масло и лешниковия тахан.
  • Добави сухите съставки към течните и миксирай добре. Аз използвах миксер за целта.
  • Прибави къпините към готовата смес и разбъркай нежно с дървена лъжица.
  • Разпредели сместа във формата за мъфини и печи на предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
  • И не забравяй да пробваш с клечка за зъби – ако излезе суха, значи са готови.

Допълнителна информация

Лятото и есента са толкова богати на свежа продукция, че е истинско кощунство да не се възползвам от нея по най-добрия начин. Това далеч не означава, че прекарвам цялото си време в кухнята! Точно обратното - прилагам в действие бързи рецепти и се наслаждавам ефективно на слънчевото време.
Ето че дойде време да се радвам и на любимите ми къпини - поредния горски плод, който се появява за прекалено кратко, но оставя след себе си трайни следи на наслада.
Освен в прясна форма, къпините чудесно се превъплъщават в перфектен партньор на доста сладки печива. Прекрасен пример е и сегашната рецепта.
А още по-прекрасното е, че не изисква много време за изпълнение и се вписва във всичките ми изисквания за противовъзпалителна храна. Така хем се любувам на прекрасното слънце навън, хем хапвам вкусен десерт!
Опитай я с всички налични горски плодове и виж коя версия ще ти допадне най-много!
Да ти е вкусно!
 
Ключови думи бадемово брашно, кокосово брашно, кокосово масло, къпини, лешников тахан, мед, яйца

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating