fbpx

Въведи ключова дума

Крем с райска ябълка

Крем с райска ябълка

 

Крем с райска ябълка

Лек, ефирен и засищащ! Направи си крема с райска ябълка и се наслади на естествена и пълноценна сладост само в няколко лесни стъпки.
Време за подготовка 15 minutes
стягане в хладилника 2 hours
Общо време 2 hours 15 minutes
Кухня Без глутен, Веган, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 2 бр

Оборудване

  • блендър

Необходими продукти
  

  • 1 бр райска ябълка добре омекнала и узряла
  • 1 чч кашу сурово и киснато поне 30 мин във вряла вода
  • 2 сл какаови зърна счукани
  • 200 мл кокосово мляко твърда и течна част от консерва
  • 1 сл мед
  • 1 чл агар-агар
  • 2 сл нар зрънца
  • мащерка стрък
  • шам фъстък суров

Инструкции
 

  • Сложи кашуто, кокосовото мляко и меда в блендъра и пасирай до хомогенна смес.
  • Добави агар-агар към 50 мл вряла вода и изчакай да се разтвори. За по-голям желиращ ефект сложи сместа да заври и остави да къкри 2-5 минути. Смеси с обелената и наситнена райска ябълка, която е нужно да е на стайна температура или леко затоплена.
  • Остави сместа да се охлади и желира. 
  • В стъклени чаши започни да подреждаш крема като във всяка сложиш 1 сл лъжица от райската ябълка, слой крем от кашу, 1 супена лъжица зрънца от нар, 1 супена лъжица какаови зърна, слой крем от кашу, слой райска ябълка.
  • Украси със зрънца нар, какаови зърна и прясна мащерка.
  • Премести чашите в хладилника и остави крема да стегне поне за 2 часа преди да му се насладиш.

Допълнителна информация

Такива бързи и лесни рецепти ми се налага да творя когато се снабдя с добро количество домашни райски ябълки, които не са третирани с препарати и те решат да узреят по едно и също време. За да ги спася от предизвестена, но ненужна гибел, някои се превръщат в смутита, други в крем.

Крем с райска ябълка

Кремът с райска ябълка се приготвя изключително лесно, особено ако вече разполагаш с киснато кашу и се маеш каква съдба да му измислиш. Ако нямаш, стандартният начин да го получиш е да го накиснеш във филтрирана вода с щипка морска сол за 4 часа. Изплакваш добре и ползваш. Но ако не ти се чака толкова дълго, спести време и го накисни за 30 минути във вряла вода, отново с малко сол.
В рецептата съм използвала агар-агар, за да желирам леко райската ябълка и да предотвратя десерта да стане воднист. Желиращият ефект почти не се усеща, но ако на теб ти допада, увеличи количеството агар-агар поне двойно. 
Също така, ако предпочиташ по-твърд и плътен крем, а не такъв с копринена текстура, добави само твърдата част от кокосовото мляко или по-малко от течността.
Обръщам внимание и на факта, че съм използвала мед. В случай че си веган без компромиси, замени съставката с подсладител по твой избор.

Крем с райска ябълка

И едно прозрение, до което стигнах прекалено късно - листенца от прясна мащерка могат да се сложат съвсем спокойно в целия крем, не само за разкош в украсата! Ароматът на подправката придава такъв изненадващ, ненатрапчив и свеж елемент във всяка хапка, че се чудя защо не съм открила тази изкусна тънкост в кулинарията по-рано! Радвам се, че все пак стигнах дотам, можеше и никога да не ми се даде тази информация.
При всички положения експериментирай с рецептата по твой вкус и усмотрение. Важното е да използваш най-пълноценните съставки, които можеш да си позволиш и да се насладиш на процеса по създаване на противовъзпалителен десерт.
Сподели с любим човек и заедно изпитайте радостта от всяка хапка, която природата така умело е сътворила за нас - хората.
Да ти е сладко! 

Крем с райска ябълка

 
Ключови думи агар-агар, какаови зърна, кашу, кокосово мляко, мащерка, мед, нар, райска ябълка, шамфъстък

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating