fbpx

Въведи ключова дума

Домашен кекс с пресни смокини

Домашен кекс с пресни смокини

 

Домашен кекс с пресни смокини

Бърз и лесен вариант за вкусен десерт в сезона на смокините.
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 20 minutes
Общо време 35 minutes
Кухня Без глутен, Вегетарианско, Палео
Порции 12 парчета

Оборудване

  • миксер

Необходими продукти
  

  • 4 бр яйца
  • 1 чч мусковадо
  • 1 сл сода погасена
  • 1/2 чч брашно от касава
  • 1 чч оризово брашно
  • 50 мл ядково мляко
  • 1 сл настъргана кора от лайм
  • 15 бр смокини малки и добре узрели
  • 50 гр шоколадови капки 100% натурални, без захар и емулгатори

Инструкции
 

  • Погаси содата в 1 супена лъжица в сок от лайма.
  • Избий яйцата със захарта до пухкава смес с миксер в подходяща купа.
  • Започни да добавяш поетапно погасената сода, брашното от касава, оризовото брашно и ядковото мляко. Разбъркай добре до хомогенна смес.
  • Финално прибави кората от лимон, шоколадовите капки и нарязаните смокини. Разбъркай с дървена лъжица, за да могат смокините да запазят целостта си.
  • Излей сместа в намазнена форма за кекс.
  • Печи на 250 градуса за 20-тина минути или до златиста кора на повърхността. Можеш да провериш с клечка за зъби - ако излезе суха, кексът е готов.

Допълнителна информация

Есента чука на вратата. Озоваваш се с четири огромни кутии с пресни смокини, които нямаш физическа възможност да изядеш, но не искаш и да изхвърляш. 
И тогава идват на помощ лесните рецепти! Кексът с пресни смокини и шоколад е действително много бърза за приготвяне и ... ядене! 
Тъй като сместа е безглутенова, а смокините цели, има вероятност да се озоват на дъното на тавата. Същото се случи и с шоколадовите капки, които оставих по-големи, защото не ми се трошаха предварително. Но това не трябва да те притеснява, защото крайният резултат е все така вкусен.
Спокойно можеш да добавяш и други съставки в рецептата. Експериментирай смело и се наслаждавай!
Ключови думи брашно от касава, мусковадо, оризово брашно, смокини, шоколадови капки, ядково мляко, яйца

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating