fbpx

Въведи ключова дума

Глазирана сьомга на фурна

Глазирана сьомга на фурна

 

Глазирана сьомга на фурна

Разнообрази готвенето на риба, отдай се на кулинарни експерименти и пробвай тази рецепта с полъх на азиатски привкус!
Време за подготовка 10 minutes
Време за готвене 20 minutes
Общо време 30 minutes
Кухня Без глутен, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 4

Необходими продукти
  

  • 800 гр сьомга див улов, нарязана на филета

Марината

  • 1/4 чч мед
  • 1/4 чч кокосови аминокиселини заместител на соев сос
  • 1 сл гхи
  • 1 сл пресен джинджифил нарязан на ситно
  • 1 сл кокосово масло за намазване на тавата
  • морска сол и черен пипер на вкус

Инструкции
 

  • В плитък съд смеси кокосовите аминокиселини, меда, джинджифила, чесъна, гхито, солта и черния пипер.
  • Измий сьомгата, намажи я обилно с маринатата и я остави да престои в хладилника. Колкото по-дълго, толкова по-добре ще се развият ароматите. Можеш да обръщаш периодично, за да се маринова равномерно от всички страни.
  • Загрей фурната на 180 градуса, намажи тавата за печене с малко кокосово масло и печи рибата за 15-тина минути.

Допълнителна информация

Рецептата е повече от лесна, защото изисква минимално време за приготвяне на маринатата и полагането й върху рибата.
Аз лично обичам да оставям маринованата дивата сьомга да престои в хладилника едно денонощие. Подготвям я от предната вечер, забравям я за 24 часа и на другия ден вечерта съм готова с кулинарното изкушение точно след 15 минути запичане във фурната. 
По желание можеш да гарнираш със зеленчуци по азиатски, които чудесно пасват на аромата на сьомгата.
 
Бон апетит!
Ключови думи гхи, кокосови аминокиселини, кокосово масло, мед, морска сол, пресен джинджифил, сьомга, черен пипер, чесън

Разнообрази готвенето на риба, отдай се на кулинарни експерименти и пробвай тази рецепта с полъх на азиатски привкус!

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating