Глазирана сьомга на фурна
Глазирана сьомга на фурна
Разнообрази готвенето на риба, отдай се на кулинарни експерименти и пробвай тази рецепта с полъх на азиатски привкус!
Необходими продукти
- 800 гр сьомга див улов, нарязана на филета
Марината
- 1/4 чч мед
- 1/4 чч кокосови аминокиселини заместител на соев сос
- 1 сл гхи
- 1 сл пресен джинджифил нарязан на ситно
- 1 сл кокосово масло за намазване на тавата
- морска сол и черен пипер на вкус
Инструкции
- В плитък съд смеси кокосовите аминокиселини, меда, джинджифила, чесъна, гхито, солта и черния пипер.
- Измий сьомгата, намажи я обилно с маринатата и я остави да престои в хладилника. Колкото по-дълго, толкова по-добре ще се развият ароматите. Можеш да обръщаш периодично, за да се маринова равномерно от всички страни.
- Загрей фурната на 180 градуса, намажи тавата за печене с малко кокосово масло и печи рибата за 15-тина минути.
- Гарнирай със зеленчуци по азиатски.
Допълнителна информация
Рецептата е повече от лесна, защото изисква минимално време за приготвяне на маринатата и полагането й върху рибата.Аз лично обичам да оставям маринованата дивата сьомга да престои в хладилника едно денонощие. Подготвям я от предната вечер, забравям я за 24 часа и на другия ден вечерта съм готова с кулинарното изкушение точно след 15 минути запичане във фурната. По желание можеш да гарнираш със зеленчуци по азиатски, които чудесно пасват на аромата на сьомгата. Бон апетит!
Разнообрази готвенето на риба, отдай се на кулинарни експерименти и пробвай тази рецепта с полъх на азиатски привкус!