fbpx

Въведи ключова дума

Пак чой с чесън и джинджифил

Пак чой с чесън и джинджифил

 

Пак чой с чесън и джинджифил

Ако искаш да разнообразиш още повече палитрата от зеленчуци, която консумираш, екзотичният братовчед на зелето - пак чой, е тук за теб!
Време за подготовка 10 minutes
Време за готвене 10 minutes
Общо време 20 minutes
Кухня Без глутен, Вегетарианско, Кето, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 2 порции

Оборудване

  • 1 тиган

Необходими продукти
  

  • 250 гр пак чой
  • 1 стрък джинджифил около 3 см
  • 1 скилидка чесън голяма
  • 1 сл гхи или кокосово масло
  • морска сол и черен пипер на вкус
  • кокосови аминокиселини за сервиране

Инструкции
 

  • Обели и нарежи джинджифила и чесъна на тънки филийки.
  • Сотирай джинджифила в нагорещен тиган с гхито за около минута.
  • Добави измития и подсушен пак чой. Сотирай и разбърквай често за около 2 минути, докато не придобие наситенозелен цвят.
  • Намали котлона, прибави чесъна, затвори тигана с капак и остави да се задуши за 1 минута.
  • Финално подправи с морска сол и черен пипер на вкус, разбъркай и острани от котлона.
  • Сервирай с кокосови аминокиселини.

Допълнителна информация

Пак чой е още един зеленчук, с който можеш да разнообразиш палитрата от растителна храна, която консумираш и така да зарадваш добрите бактерии в чревната си микрофлора!
Пак чой, познат още като бок чой или диво китайско зеле, принадлежи към семейство кръстоцветни заедно със зелето, броколите, карфиола, брюкселското зеле и др. Тъй като стъблата и листата му са хрупкави, а вкусът по-деликатен в сравнение с китайското зеле, може да се използва суров в салати. Също е подходящ за варене, задушаване на пара, добавяне в супи, към ориз или друг вид печени ястия. Общо взето - всичко зависи от въображението ти.

Пак чой с чесън и джинджифил

Зеленчукът е характерен за китайската и други азиатски кухни, но вече се намира и отглежда по нашите географски ширини. Аз лично си го взимам от фермерските пазари.
Предпочитам да го приготвям по най-простия начин, както в тази рецепта. Просто го измий и сотирай с изброените билки и подправки. В самия процес можеш да добавиш кокосови аминокиселини или да ги поднесеш при сервиране, за още по-голяма наслада.
За мен кокосовите аминокиселини са далеч по-здравословна и приятна алтернатива на соевия сос, така че ги използвам във всички ястия, които изискват употребата му. Обикновено имат балансиран вкус със сладки, солени и пикантни нотки, както и доста изчистен състав.
Рецептата е подходяща както за самостоятелна консумация, така и като гарнитура към ориз, месни и рибни ястия или каквото друго ти дойде на ум!
Наслади й се с любимите хора и сподели дали ти е допаднала.

Пак чой с чесън и джинджифил

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating