Аспержи със сос холандез
Аспержи със сос холандез
С дъх на аспержи. Деликатният и отличителен вкус на пролетта!
Необходими продукти
- 2 връзки аспрежи
- 1 сл гхи (коосово масло за веган опция)
- морска сол и черен пипер на вкус
- сос холандез
Инструкции
- Измий и подсуши добре аспержите.
- Отчупи долната част на стеблата, за да остане само крехката част за сотиране.
- Загрей котлона и сложи част от мазнината.
- Сотирай аспержите равномерно от двете страни около 1 минута. Така ще останат зелени и хрупкави.
- Преди да ги махнеш от котлона, овкуси с морска сол и черен пипер.
Допълнителна информация
Пролет и пресни зеленчуци - две любими мои съставки, които само могат да допринесат за доброто настроение. Аспержите конкретно са ми фаворити, няма да го крия. Обичам ги приготвени по елементарен начин. Правят се бързо и се изяждат още по-бързо. Въпреки че остават хрупкави след сориране, ако ги прибереш в хладилника, ще омекнат.Рецептата е чудесна гарнитура към яйца, риба, месо или за самостоятелно хапване. Съчетава се отлично със сос холандез, който невинаги изгарям от желание да приготвям, но ако някой се захване с голямото му бъркане, не отказвам да го приобщя към аспержите. Придава им завидна свежест и запомнящ се аромат. С други думи - удоволствието е двойно!