fbpx

Въведи ключова дума

Аспержи със сос холандез

Аспержи със сос холандез

Аспержи със сос холандез

С дъх на аспержи. Деликатният и отличителен вкус на пролетта!
Време за подготовка 5 minutes
Време за готвене 10 minutes
Общо време 15 minutes
Кухня Без глутен, Вегетарианско, Кето, Палео
Порции 4 порции

Необходими продукти
  

  • 2 връзки аспрежи
  • 1 сл гхи (коосово масло за веган опция)
  • морска сол и черен пипер на вкус
  • сос холандез

Инструкции
 

  • Измий и подсуши добре аспержите.
  • Отчупи долната част на стеблата, за да остане само крехката част за сотиране.
  • Загрей котлона и сложи част от мазнината.
  • Сотирай аспержите равномерно от двете страни около 1 минута. Така ще останат зелени и хрупкави.
  • Преди да ги махнеш от котлона, овкуси с морска сол и черен пипер.

Допълнителна информация

Пролет и пресни зеленчуци - две любими мои съставки, които само могат да допринесат за доброто настроение. 
Аспержите конкретно са ми фаворити, няма да го крия. Обичам ги приготвени по елементарен начин. Правят се бързо и се изяждат още по-бързо. Въпреки че остават хрупкави след сориране, ако ги прибереш в хладилника, ще омекнат.
Рецептата е чудесна гарнитура към яйца, риба, месо или за самостоятелно хапване. Съчетава се отлично със сос холандез, който невинаги изгарям от желание да приготвям, но ако някой се захване с голямото му бъркане, не отказвам да го приобщя към аспержите. Придава им завидна свежест и запомнящ се аромат. С други думи - удоволствието е двойно!
 
Ключови думи аспержи, гхи, сос холандез

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating