fbpx

Въведи ключова дума

Агнешко с къри и кокосово мляко

Агнешко с къри и кокосово мляко

Агнешко с къри и кокосово мляко

Не знаеш какво да правиш с остатъците от агнешкото по Великден? Изпробвай тази рецепта! Бърза, лесна и определено запомняща се.
Време за подготовка 15 minutes
Време за готвене 20 minutes
Общо време 35 minutes
Course Main Course
Кухня Без глутен, Кето, Нисковъглехидратен, Палео
Порции 4 порции

Необходими продукти
  

  • 350 гр агнешко предварително запечено или сварено
  • 1 стрък праз лук
  • 2 скилидки чесън
  • 150 мл кокосово мляко
  • къри, морска сол и черен пипер на вкус
  • няколко стръка пресен кориандър

Инструкции
 

  • Нарежи печеното агнешко на дребни парченца или го накъсай с помощта на вилица.
  • Нарязаният праз лук и чесън ги задуши в тиган на предварително загрят котлон с малко от кокосовото мляко за 2-3 минути.
  • Добави агнешкото, останалото кокосово мляко и подправките.
  • Задуши го за още 3-4 минути, отстрани го от котлона и добави наситнения пресен кориандър.
  • Сервирай самостоятелно или с ориз от карфиол.

Допълнителна информация

Агнешно не се яде само по Великден и Гергьовден, но практиката показва, че доста често се приготвя в по-големи количества отколкото може да се изяде.
Ако се намираш в сходна ситуация, вместо да рискуваш да ти омръзне и бързо да го замразиш във фризера, просто го разнообрази с различни подправки, за да продължиш да му се наслаждаваш. В случая кокосовото мляко, кърито и кориандърът са повече от подходящи.
Също така, ако агнешното се сервира върху канапе от ориз от карфиол, ястието ще стане по-леко за консумация. Пък и ще се снабдиш с достатъчно зеленчуци, които лесно могат да заместят пролетната салата.
Да ти е вкусно!
Ключови думи агнешко, кокосово мляко, кориандър, къри

Свържи се с автора:

Ако мога да ти помогна с персонални съвети или насоки, не се колебай да се свържеш с мен тук email me или тук call me

Остави коментар

Твоят имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating