Агнешко с къри и кокосово мляко
Агнешко с къри и кокосово мляко
Не знаеш какво да правиш с остатъците от агнешкото по Великден? Изпробвай тази рецепта! Бърза, лесна и определено запомняща се.
Необходими продукти
- 350 гр агнешко предварително запечено или сварено
- 1 стрък праз лук
- 2 скилидки чесън
- 150 мл кокосово мляко
- къри, морска сол и черен пипер на вкус
- няколко стръка пресен кориандър
Инструкции
- Нарежи печеното агнешко на дребни парченца или го накъсай с помощта на вилица.
- Нарязаният праз лук и чесън ги задуши в тиган на предварително загрят котлон с малко от кокосовото мляко за 2-3 минути.
- Добави агнешкото, останалото кокосово мляко и подправките.
- Задуши го за още 3-4 минути, отстрани го от котлона и добави наситнения пресен кориандър.
- Сервирай самостоятелно или с ориз от карфиол.
Допълнителна информация
Агнешно не се яде само по Великден и Гергьовден, но практиката показва, че доста често се приготвя в по-големи количества отколкото може да се изяде.Ако се намираш в сходна ситуация, вместо да рискуваш да ти омръзне и бързо да го замразиш във фризера, просто го разнообрази с различни подправки, за да продължиш да му се наслаждаваш. В случая кокосовото мляко, кърито и кориандърът са повече от подходящи.Също така, ако агнешното се сервира върху канапе от ориз от карфиол, ястието ще стане по-леко за консумация. Пък и ще се снабдиш с достатъчно зеленчуци, които лесно могат да заместят пролетната салата.Да ти е вкусно!